Home |
Diskjockeys | Dansworkshops |
De ruimte | Foto's | Links |
Nieuwsbrief | Routebeschrijving

Happy Dance Alkmaar

Dansworkshops

Voorafgaand aan de dansavond is er iedere maand een dansworkshop of actieve meditatie. Tijd: 19.55 - 20.55 uur.

Zaal open 19.45 uur. De workshop begint om 19.55 uur.

Om 21.00 uur gaan de deuren open voor de Danceparty.

Biodanza | Shakti Dance | 5Ritmes | W-Afrikaanse dans |
Movement Medicine | Soul_dance |
 

Contact Improvisatie
Workshop Contact Improvisatie /  Happy Dance Alkmaar

Contact Improvisatie: het woord zegt het al. We maken contact met ons zelf én met elkaar, en dat doen we al improviserend. Soms maken we contact met elkaar - op - afstand, en soms heel dichtbij. Dit kan uitmonden in direct fysiek contact – maar alleen als jij je daar prettig bij voelt.
In deze workshop ontdekken we nieuwe bewegings- en dansmogelijkheden door je eigen impulsen te volgen, maar ook de impulsen die je van elkaar én van de muziek krijgt. “Volgen” en “Leiden” wisselen elkaar op een speelse en ongedwongen manier af. Net als het geven en nemen van initiatief, van impulsen, van het gewicht van je lichaam. We tasten elkaar af en luisteren naar elkaar – niet met onze oren, maar met ons lichaam en met ons gevoel. En zo komen we tot prachtige, unieke en organische dansdialogen.
 


Docente: Janny Hofman.     Zie ook www.jannyhofman.nlSoul_Dance

Op 13 mei 2017 gaf Katharina Amaya voorafgaand aan de Swingparty een workshop Soul Dance.

Soul Dance workshop info

Souldance_Katharina

Wil je graag van binnenuit dansen, je bewustzijn en lichaam bij elkaar brengen en je leven verrijken met jouw eigen zielsenergie?
Soul Dance is een dansvorm waarbij je vrij, uitbundig, krachtig, speels, sensitief en energetisch, met focus en in contact, jouw hele pallet aan expressie en potentieel danst,
om vandaar de verfijndere bewegingen van binnenuit te leren waarnemen en in beweging te brengen.

Hoe ziet een Soul Dance workshop er uit?
We starten met een warming up om ons lichaam en energie te laten stromen. Ik maak gebruik van verschillende muziek stijlen. Iedere workshop heeft een specifiek thema. Je danst op opdrachten rond het thema van de workshop, waarin jouw unieke expressie en spontane bewegingen alle ruimte krijgen. Na je eigen reis naar binnen om vanuit je unieke zielsenergie te dansen kom je weer zachtjes aan ‘terug’ om jouw potentieel te aarden in je eigen ritme en contact met mededansers. We sluiten af met de hele groep in een cirkel.

Wat kan Soul Dance voor je doen?
Nieuwe bewegingen en meer contact met je ziel verruimen je geest.

Het effect:
Je voelt je vitaal, vrij, licht in je lichaam, soepel, opgeladen en positief. Je krijgt een aantrekkelijke uitstraling met zielsprankjes in je ogen!
Ben je benieuwd geworden naar Soul Dance? Kom en dans mee!

Tip:
Wil jij jouw verjaardag verrijken met een onvergetelijke en bijzondere ervaring? Overweeg dan eens een Soul Dance workshop welke in samenspraak met jou helemaal op jou persoonlijk en jouw wensen en behoeften is afgestemd!

Meer weten over Katharina Amaya en Soul Dance?

Website: soul-dance.nl
Telefoon: 023-8440371

5Ritmes en Openfloordance

Monika Körschner - 5RitmesOp 10 juni 2017 geeft Monika Körschner voorafgaand aan de Swingparty een workshop 5Ritmes.

Over 5Ritmes

De 5Ritmes® is ontwikkeld door Gabrielle Roth en is een dynamische dansmeditatie en bewegingsoefening die heelheid, creativiteit en verbinding in je leven kan brengen. Je volgt je innerlijke ervaringswereld en leert hier op je eigen unieke wijze expressie aan te geven om uiteindelijk te verstillen.

De ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Ieder ritme heeft zijn eigen ontdekkingen en verdieping. Samen vormen de vijf ritmes een golf van energie (‘wave’) die golf na golf gedanst kan worden. De begeleiding en muziek is divers en biedt een bron van inspiratie jouw dans te dansen. Alleen, met een ander, anderen, je omgeving.

Iedereen kan de 5Ritmes® dansen. Ongeacht leeftijd, geslacht, levensverhaal, vorm, beperking, ervaring, energie. Je kunt om allerlei redenen komen dansen, op allerlei manieren. Uitbundig, ingetogen, op jezelf, in verbinding, verdrietig, uitgelaten.

“May we all dance our dance of life together in celebration,
each in our place, in our style, in our infinite grace.
And encourage, support, nurture and stand up for each other every step of the way.”
- Gabrielle Roth -

Workshops/lessen van Monika

Monika Körschner geeft wekelijkse open lessen op maandagavond in Alkmaar Oudorp en op woensdagavond in Amstelveen. Daarnaast geeft zij regelmatig dag- en weekendworkshops in Alkmaar, Bergen en Amstelveen; maandelijkse buitendans lessen in Schagen van april t/m september; maandelijkse workshopochtenden zwangerschapsdans Dancing for Birth in Amstelveen.

Website: www.danshetlevennu.nl
Email: info@danshetlevennu.nl
Telefoon: 06-12602244

West-Afrikaanse dans

Op 09 september 2017 gaf Janny Hofman een workshop:

West-Afrikaanse dans

Kun je lopen dan kun je dansen, is een Afrikaans spreekwoord. En ook: Dansen is voedsel voor de ziel; Zodra je de percussieklanken hoort (we dansen vooral op traditionele W-Afrikaanse muziek) wil je bewegen en dansen...!

In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal aspecten van de W-Afrikaanse dans, zoals het “aarden” en het bewegen vanuit je bekken. Na de warming-up verdiepen we ons in een aantal “basispassen” en leren we een traditionele W-Afrikaanse feestdans om te vieren dat SwingParty 15 jaar bestond. Het leuke is dat je binnen zo’n dans altijd je eigen dansstijl kunt toevoegen. Daarna is er ruimte voor improvisaties; we sluiten af met de cooling-down en je bent weer helemaal opgeladen voor de swingavond….

In 1991 maakte ik mijn eerste studiereis naar West-Afrika (er volgden er nog vele). Van W-Afrikaanse dans word ik zo vrolijk; je hoeft niet lenig te zijn en iedereen - van jong tot oud - kan meedoen. Het is magisch dat het energie kost (goed voor je conditie!) maar tegelijkertijd gééft het veel energie terug!

Sinds 1992 geef ik wekelijks danslessen (met live-percussie) in Haarlem op woensdagavond (zie www.hart-haarlem.nl), maar ook kennismakingslessen op basisscholen en opwarmers op feestjes.

Met veel plezier heeft Janny voor de 3e keer bij Swing Party de dansavond ingeluid!

Docente: Janny Hofman. Zie ook www.jannyhofman.nl

Biodanza van Marga en Petra


Biodanza betekent letterlijk Dans van het Leven. Het is een combinatie van muziek, beweging en emotie. Je vertaalt je emoties in bewegingen en daardoor voel je je fit en ervaar je verlangen en plezier in het leven. Je wordt ook aangemoedigd je creatieve vermogens aan te spreken, je gevoelens van liefde en respect te uiten en te beseffen dat je niet alleen in het leven staat en vanuit je hart kunt delen. Er gaan werelden open van eenheid met jezelf, de ander en het universum. Rolando Toro, die Biodanza ontwikkeld heeft, zei eens: "Biodanza brengt je naar de hogere niveaus, waar je jezelf en de ander ervaart als de kosmische mens die je van nature bent".

Biodanza is een systeem voor menselijke integratie, gezondheid en persoonlijke groei.

De workshops zoals ze een paar keer per jaar voorafgaand aan de Swingparty gegeven worden zijn een goede gelegenheid om kennis te maken met Biodanza.“Alles Stroomt” , “Panta Rhei” , “alles is in beweging”, een uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus. Een eeuwenoude uitspraak, die nog steeds geldt. Alles vibreert, is energie, alles danst. Dat is Biodanza. Het leven danst om ons heen en met ons mee en Wij?? Wij dansen ook. En alles in ons danst.

Het symbool van oneindeige, eeuwige beweging. En dat gaan we proberen in de Biodanza workshop van Swingparty, om samen te stromen. Af te stemmen, zachtere en gevoeligere bewegingen te maken, zodat we alvast contact kunnen maken met mekaar, mekaar een beetje kunnen leren kennen, voordat het echte swingen gaat beginnen. Zonder woorden, met beweging. Contact. Dat is waar het om gaat. Waar we warm van lopen. Waarom we komen dansen, toch??

Biodanza

Rolando Toro Araneda, de grondlegger van Biodanza: "Biodanza gaat over intens genieten van het moment. Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol verrukking".

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro Araneda. Rolando is in 1924 in Chili geboren en overleed op 16 februari 2010 in zijn geboorteland. Rolando heeft de kritieke jaren dertig en de tweede wereldoorlog meegemaakt. Hij was diep geschokt door de gruwelijkheden van deze oorlog en de destructiviteit naar elkaar, waar wij mensen toe in staat blijken. Deze geraaktheid is de bron van zijn levenswerk.

Het heeft hem bewogen een systeem te ontwikkelen waarbij het leven, het intens levend zijn, centraal staat. Een systeem dat je helpt contact met jezelf, de ander en de wereld om je heen oneindig te verdiepen. Hij heeft Biodanza ook wel "een (her)opvoeding in de liefde" genoemd.Movement Medicine
laatste wijziging: 03 januari 2018