Home |
Diskjockeys | Dansworkshops |
De ruimte | Foto's | Links |
Nieuwsbrief | Routebeschrijving

Swingparty Alkmaar

Dansworkshops

Voorafgaand aan de dansavond is er iedere maand een dansworkshop of actieve meditatie. Tijd: 19.55 - 20.55 uur.

Op 13 januari 2018 geeft Janny een workshop West-afrikaanse dans.

Zaal open 19.45 uur. De workshop begint PRECIES om 19.55 uur.
Na 20.15 uur kun je niet meer meedoen aan de workshop.
Om 21.00 uur gaan de deuren open voor de andere dansfans.

Biodanza | Shakti Dance | 5Ritmes | W-Afrikaanse dans |
Movement Medicine | Soul_dance |
 

Shakti Dance

Op 10 september 2016 gaf Nathalie Jagir Kaur Peters, voorafgaand aan de Swingparty om 19.55 uur een workshop:

Shakti Dance

Introductie:
Shakti Dance® - De Yoga van de Dans,  is een unieke, dynamische en harmonieuze combinatie van de wetenschap en techniek van Kundalini Yoga, bewegingsleer, energiewerk en werelddansstijlen.

Shakti Dance® leert je om focus, sensitiviteit en lichtheid te ontwikkelen. Het draagt bij aan een gracieuze, gezonde, vreugdevolle en bewustere levenshouding.
In een workshop leer je hoe  in verbinding te blijven met jezelf terwijl je beweegt in de dynamiek van het leven. Precies wat je nodig hebt in de hectiek van het hedendaagse leven.

Shakti Dance® is Yoga én Dans, loslaten én vrijheid, vloeiend én gracieus, gezond én energiek, voor mannen én vrouwen, jong én ouder, ervaren en onervaren. Iedereen is welkom.
In een workshop Shakti Dance ® doorloop je de acht zo kenmerkende fasen waarin je ervaart hoe je fysieke en energielichaam te openen en te mediteren in harmonische dansbewegingen.

Ben je nieuwsgierig?  Kom dan zeker naar de workshop!

Nathalie Jagir Kaur Peters - Shakti DanceBiografie
Nathalie Jagir Kaur Peters begeleid je tijdens deze workshop Shakti Dance®.
“Ik inspireer mensen tot bewegen. Sinds negen jaar onder de naam Studio BodyMindSoul als docent Kundalini Yoga & Meditatie - zoals onderwezen door Yogi Bhajan. Daarnaast introduceer ik vanaf 2009 met veel enthousiasme een jonge en voor Nederland nieuwe vorm van Yoga, Shakti Dance® – De Yoga van de Dans. Voor beiden ben ik internationaal gecertificeerd. Samen met mijn werk als inspirator en senior register coach vanuit mijn bedrijf InspiratiePlekAanZee-coaching&advies, ervaar ik het als een unieke combinatie om mensen te inspireren zich te verbinden met hun natuur om hun oorspronkelijke weg te gaan.

Informatie
Voor meer informatie en workshops  Shakti Dance® - De Yoga van de Dans , kijk op www.bodymindsoul.nl, of neem contact op met met Nathalie Jagir Kaur Peters: 06-21541907.

Soul_Dance

Op 13 mei 2017 gaf Katharina Amaya voorafgaand aan de Swingparty een workshop Soul Dance.

Soul Dance workshop info

Souldance_Katharina

Wil je graag van binnenuit dansen, je bewustzijn en lichaam bij elkaar brengen en je leven verrijken met jouw eigen zielsenergie?
Soul Dance is een dansvorm waarbij je vrij, uitbundig, krachtig, speels, sensitief en energetisch, met focus en in contact, jouw hele pallet aan expressie en potentieel danst,
om vandaar de verfijndere bewegingen van binnenuit te leren waarnemen en in beweging te brengen.

Hoe ziet een Soul Dance workshop er uit?
We starten met een warming up om ons lichaam en energie te laten stromen. Ik maak gebruik van verschillende muziek stijlen. Iedere workshop heeft een specifiek thema. Je danst op opdrachten rond het thema van de workshop, waarin jouw unieke expressie en spontane bewegingen alle ruimte krijgen. Na je eigen reis naar binnen om vanuit je unieke zielsenergie te dansen kom je weer zachtjes aan ‘terug’ om jouw potentieel te aarden in je eigen ritme en contact met mededansers. We sluiten af met de hele groep in een cirkel.

Wat kan Soul Dance voor je doen?
Nieuwe bewegingen en meer contact met je ziel verruimen je geest.

Het effect:
Je voelt je vitaal, vrij, licht in je lichaam, soepel, opgeladen en positief. Je krijgt een aantrekkelijke uitstraling met zielsprankjes in je ogen!
Ben je benieuwd geworden naar Soul Dance? Kom en dans mee!

Tip:
Wil jij jouw verjaardag verrijken met een onvergetelijke en bijzondere ervaring? Overweeg dan eens een Soul Dance workshop welke in samenspraak met jou helemaal op jou persoonlijk en jouw wensen en behoeften is afgestemd!

Meer weten over Katharina Amaya en Soul Dance?

Website: soul-dance.nl
Telefoon: 023-8440371

5Ritmes

Monika Körschner - 5RitmesOp 10 juni 2017 geeft Monika Körschner voorafgaand aan de Swingparty een workshop 5Ritmes.

Over 5Ritmes

De 5Ritmes® is ontwikkeld door Gabrielle Roth en is een dynamische dansmeditatie en bewegingsoefening die heelheid, creativiteit en verbinding in je leven kan brengen. Je volgt je innerlijke ervaringswereld en leert hier op je eigen unieke wijze expressie aan te geven om uiteindelijk te verstillen.

De ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Ieder ritme heeft zijn eigen ontdekkingen en verdieping. Samen vormen de vijf ritmes een golf van energie (‘wave’) die golf na golf gedanst kan worden. De begeleiding en muziek is divers en biedt een bron van inspiratie jouw dans te dansen. Alleen, met een ander, anderen, je omgeving.

Iedereen kan de 5Ritmes® dansen. Ongeacht leeftijd, geslacht, levensverhaal, vorm, beperking, ervaring, energie. Je kunt om allerlei redenen komen dansen, op allerlei manieren. Uitbundig, ingetogen, op jezelf, in verbinding, verdrietig, uitgelaten.

“May we all dance our dance of life together in celebration,
each in our place, in our style, in our infinite grace.
And encourage, support, nurture and stand up for each other every step of the way.”
- Gabrielle Roth -

Workshops/lessen van Monika

Monika Körschner geeft wekelijkse open lessen op maandagavond in Alkmaar Oudorp en op woensdagavond in Amstelveen. Daarnaast geeft zij regelmatig dag- en weekendworkshops in Alkmaar, Bergen en Amstelveen; maandelijkse buitendans lessen in Schagen van april t/m september; maandelijkse workshopochtenden zwangerschapsdans Dancing for Birth in Amstelveen.

Website: www.danshetlevennu.nl
Email: info@danshetlevennu.nl
Telefoon: 06-12602244

West-Afrikaanse dans

Op 09 september 2017 gaf Janny Hofman een workshop:

West-Afrikaanse dans

Kun je lopen dan kun je dansen, is een Afrikaans spreekwoord. En ook: Dansen is voedsel voor de ziel; Zodra je de percussieklanken hoort (we dansen vooral op traditionele W-Afrikaanse muziek) wil je bewegen en dansen...!

In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal aspecten van de W-Afrikaanse dans, zoals het “aarden” en het bewegen vanuit je bekken. Na de warming-up verdiepen we ons in een aantal “basispassen” en leren we een traditionele W-Afrikaanse feestdans om te vieren dat SwingParty 15 jaar bestond. Het leuke is dat je binnen zo’n dans altijd je eigen dansstijl kunt toevoegen. Daarna is er ruimte voor improvisaties; we sluiten af met de cooling-down en je bent weer helemaal opgeladen voor de swingavond….

West-Afrikaanse dans met Janny HofmanIn 1991 maakte ik mijn eerste studiereis naar West-Afrika (er volgden er nog vele). Van W-Afrikaanse dans word ik zo vrolijk; je hoeft niet lenig te zijn en iedereen - van jong tot oud - kan meedoen. Het is magisch dat het energie kost (goed voor je conditie!) maar tegelijkertijd gééft het veel energie terug!

Sinds 1992 geef ik wekelijks danslessen (met live-percussie) in Haarlem op woensdagavond (zie www.hart-haarlem.nl), maar ook kennismakingslessen op basisscholen en opwarmers op feestjes.

Met veel plezier heeft Janny voor de 3e keer bij Swing Party de dansavond ingeluid!

Docente: Janny Hofman. Zie ook www.jannyhofman.nl

Biodanza

Biodanza betekent letterlijk Dans van het Leven. Het is een combinatie van muziek, beweging en emotie. Je vertaalt je emoties in bewegingen en daardoor voel je je fit en ervaar je verlangen en plezier in het leven. Je wordt ook aangemoedigd je creatieve vermogens aan te spreken, je gevoelens van liefde en respect te uiten en te beseffen dat je niet alleen in het leven staat en vanuit je hart kunt delen. Er gaan werelden open van eenheid met jezelf, de ander en het universum. Rolando Toro, die Biodanza ontwikkeld heeft, zei eens: "Biodanza brengt je naar de hogere niveaus, waar je jezelf en de ander ervaart als de kosmische mens die je van nature bent".

Biodanza is een systeem voor menselijke integratie, gezondheid en persoonlijke groei.

De workshops zoals ze een paar keer per jaar voorafgaand aan de Swingparty gegeven worden zijn een goede gelegenheid om kennis te maken met Biodanza.


Op 14-01-2017 geeft Marleen van Koeveringe, voorafgaand aan de Swingparty een workshop Biodanza

“Alles Stroomt” , “Panta Rhei” , “alles is in beweging”, een uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus. Een eeuwenoude uitspraak, die nog steeds geldt. Alles vibreert, is energie, alles danst. Dat is Biodanza. Het leven danst om ons heen en met ons mee en Wij?? Wij dansen ook. En alles in ons danst.

Bio- Danza betekent letterlijk Dans van het Leven. Het is een combinatie van muziek, beweging en de dynamiek van de groep. De oefeningen nodigen je uit om in het hier en nu te komen, in ‘vivencia’, waardoor je het contact met jezelf, de ander, en het leven verdiept en vandaar uit nog beter kunt voelen wie je echt bent en wat je echt wilt. Het helpt je het potentieel te ontwikkelen dat je al in je draagt. Biodanza gaat bovenal om contact, om (weer) te voelen wie je in essentie bent en daar uitdrukking aan te geven. Niet alleen in de dans, maar ook in je leven. Zodat het leven jóu gaat dansen! Afhankelijk van waar je staat in je leven kan Biodanza je helpen je verder te ontwikkelen.

2015 is nog maar net begonnen. We zijn er zomaar weer ingestroomd. De getallen opgeteld is samen een 8. Leg je die plat, dan heb je een lemniscaat

Het symbool van oneindeige, eeuwige beweging. En dat gaan we proberen in de Biodanza workshop van Swingparty, om samen te stromen. Af te stemmen, zachtere en gevoeligere bewegingen te maken, zodat we alvast contact kunnen maken met mekaar, mekaar een beetje kunnen leren kennen, voordat het echte swingen gaat beginnen. Zonder woorden, met beweging. Contact. Dat is waar het om gaat. Waar we warm van lopen. Waarom we komen dansen, toch??

Biodanza

Rolando Toro Araneda, de grondlegger van Biodanza: "Biodanza gaat over intens genieten van het moment. Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol verrukking".

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro Araneda. Rolando is in 1924 in Chili geboren en overleed op 16 februari 2010 in zijn geboorteland. Rolando heeft de kritieke jaren dertig en de tweede wereldoorlog meegemaakt. Hij was diep geschokt door de gruwelijkheden van deze oorlog en de destructiviteit naar elkaar, waar wij mensen toe in staat blijken. Deze geraaktheid is de bron van zijn levenswerk.

Het heeft hem bewogen een systeem te ontwikkelen waarbij het leven, het intens levend zijn, centraal staat. Een systeem dat je helpt contact met jezelf, de ander en de wereld om je heen oneindig te verdiepen. Hij heeft Biodanza ook wel "een (her)opvoeding in de liefde" genoemd.

Marleen van Koeveringe

Marleen van Koeveringe - Biodanza

Dansen betekent voor mij behalve bewegen, ook plezier hebben, open staan, spontaan zijn, mezelf zijn, in contact komen..
Dansen is een manier van in de wereld staan en een toegangspoort tot onze oorspronkelijke identiteit.

Wekelijkse lessen

Om Biodanza voor je eigen proces te laten werken is het aan te raden om wekelijkse Biodanzalessen te volgen.

Marleen geeft les:
iedere dinsdagavond van 19.45-21.45 uur
in de Gymzaal van de Viaan, Havinghastraat 11 te Alkmaar.

iedere woensdagmiddag van 17.00- 18.30 uur
in de Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar

Informatie en aanmelding:
Marleen van Koeveringe
072-5614789
isditwieikben@hotmail.com
www.biodanzametmarleen.nl

Movement Medicine

10 december 2016 gaf Annemeike een workshop:

Movement Medicine

Movement Medicine is een hedendaagse op het lichaam gerichte dansmeditatie en is geworteld in de traditie van extatisch dansen. Het is sjamanistisch medicijn voor onze tijd en mindfulness in beweging. Het ondersteunt je bij het leven van je diepste Liefde en je grootste Passie. Het reikt je tools aan voor een bezield, bewust en belichaamd leven

In de workshop van 14 mei vieren we dat we dankzij onze verschillen één zijn. We ontvangen elke danser met haar eigenste eigenheid. We dansen in de Tribe, ontvangen support van de Tribe terwijl we expressie geven aan onze uniekheid. Dus of je nu bruin, geel, zwart of wit bent, homo, bi, trans of hetro, jong of oud, groot of klein, kom, laat jezelf zien en dans samen!

Iedereen is welkom, jong en oud, met- of zonder danservaring. Het maakt niet uit hoe je dans eruit ziet, of het "mooi" is.

Annemeike van Bellen

Annemeike van Bellen - Movement MedicineAnnemeike van Bellen is sinds december 2011 afgestudeerd aan de School of Movement Medicine en apprentice teacher in deze dansvorm. Zij heeft sinds 15 jaar lessen gevolgd bij Ya 'Acov  en Susannah Darling Khan, de grondleggers van de school. Daarnaast heeft zij natuurgeneeskunde en healing gestudeerd en heeft les gehad van sjamanen uit West en Oost.
Voor info en updates kun je een e-mail sturen: annemeik@xs4all.nl of kijk op Facebook: facebook.com/annemeike.vanbellen of Movement Medicine - Nederland (ook voor andere leraren MM).


laatste wijziging: 03 januari 2018